Hur man läser Vegas odds

Om du är ny inom sportsbetting kan det vara svårt att förstå oddsen. Det är dock viktigt att förstå hur oddsen fungerar för att kunna fatta välgrundade spelbeslut. Vegas odds är de mest populära oddsen, och det här inlägget kommer att vägleda dig genom processen att läsa och förstå dem.

Decimalodds

Decimalodds är de enklaste att förstå. De visas som en decimal, t.ex. 2.5, och representerar den totala utbetalningen för varje insats på 1 USD. Decimalodds används ofta för fotboll, hockey och tennis.

Decimaloddssystemet används främst i Europa och är ett populärt spelformat. Det är också de vanligaste format som används av sportsbolag online.

För att beräkna dina potentiella vinster multiplicerar du helt enkelt din insats med decimaloddset. Om ett lag har ett decimalt odds på 2.5, du skulle vinna 25 $ för varje 10 $ du satsar.

Här är en sammanfattning av hur man läser decimalodds:

DecimaloddsBeräkningUtbetalning
2.5Insats x 2.5Satsa x 2.5 + Insats

Moneyline-odds

Moneyline-odds är också kända som amerikanska odds. De är populära i Nordamerika och visas som ett positivt eller negativt tal. Ett positivt tal representerar underdogen, medan ett negativt tal representerar favoriten. Moneyline-odds används ofta för fotboll, basket och baseboll.

Siffran representerar den summa pengar du måste satsa för att vinna 100 $ vid negativa odds och den summa pengar du vinner för varje satsad 100 $ vid positiva odds.

Här är en sammanfattning av hur man läser Moneyline-odds:

Moneyline-oddsBeräkning för negativa oddsBeräkning för positiva odds
-150Satsa x (150/100)Satsa x (250/100)
+250Insats x (100/250)Insats x (100/100)

Över/Under

Över/Under-odds, även känt som total, är ett spel på det totala antalet poäng som görs i en match. Spelbolaget sätter en linje och du kan spela på om den totala poängen kommer att vara över eller under den linjen. Över/under-odds används ofta för fotboll, basket och baseboll LeoVegas.

Här är en sammanfattning av hur man läser Over/Under-odds:

Över/UnderSatsa på "över"Satsa på "under"
200Totalt antal gjorda poäng är över 200Totalt antal gjorda poäng är under 200
Emanuel Nyström
Emanuel Nyströmverified

Att förstå Vegas odds är viktigt för att kunna fatta välgrundade spelbeslut. Decimalodds, moneylineodds och över/under-odds är de mest populära typerna av odds som du kommer att stöta på. Med den här guiden bör du kunna läsa och förstå oddsen och fatta välgrundade spelbeslut. Kom ihåg att alltid spela ansvarsfullt och aldrig satsa mer än än du har råd med att förlora. Lycka till!

FAQ: Hur man läser Vegas-odds

Vad är Vegas odds??

Vegas-odds är en typ av vadslagningsodds som används i Nordamerika och runt om i världen. De representerar sannolikheten för ett visst resultat i ett sportevenemang.

Vad är decimalodds??

Decimalodds är en typ av odds som främst används i Europa. De visas som en decimal, till exempel 2.5, och representerar den totala utbetalningen för varje satsad $1.

Hur läser man decimalodds??

För att beräkna din potentiella vinst multiplicerar du helt enkelt din insats med decimaloddset. Om ett lag har ett decimalt odds på 2.5, skulle du vinna 25 USD för varje 10 USD du satsar.

Vad är moneyline-odds??

Moneyline-odds är en typ av odds som är populära i Nordamerika. De visas som ett positivt eller negativt tal. Ett positivt tal representerar underdogen, medan ett negativt tal representerar favoriten.

Hur läser man moneyline-odds??

Siffran representerar mängden pengar du måste satsa för att vinna 100 $ vid negativa odds och hur mycket pengar du vinner för varje satsad 100 $ vid positiva odds.

Vad är över/under odds?

Över/under-odds, även känt som totalen, är ett spel på det totala antalet poäng som görs i en match. Spelbolaget sätter en linje och du kan spela på om det totala antalet poäng kommer att vara över eller under den linjen.

Hur läser man över/under-odds??

Du kan spela på om det totala antalet gjorda poäng kommer att vara över eller under linjen Set av spelbolaget.

Vilka sporter använder dessa typer av odds?

Decimal-, moneyline- och över/under-odds används ofta inom fotboll, basket, baseboll, fotboll, hockey och tennis.

Vad bör jag tänka på när jag läser Vegas odds?

Kom ihåg att alltid spela ansvarsfullt och aldrig satsa mer än du har råd med att förlora. Tänk också på att oddsen kan ändras och skilja sig åt mellan olika spelbolag. Det är viktigt att kolla runt och jämföra odds för att Hitta det bästa värde för ditt spel.